Puskajussin Arsa vei ajokuninkuuden

Torniolaisen Petri Saarenkankaan pian kolme vuotta täyttävä Puskajussin Arsa on vuoden 2023 Ajokuningas eli suomenajokoirien Suomen mestari. Vaikka lopputuloksissa eroa toiseksi tulleeseen Erika Blindheimin ja Bo-Erik Långskogin omistamaan Pitkämetsän Miraan oli lopulta liki 20 pistettä, Saarenkangas paljastaa jännityksen hellittäneen vasta siinä vaiheessa, kun tulokset julistettiin.

– Kun sunnuntaina toisen erän jänisajon katkaisi häiritsevä este olin varma, ettei kolmatta enää löydy. Opastuomari ansaitsee kuitenkin 10+ pistettä. Hän tunsi maastonsa ja tiesi, mistä kolmatta jänistä lähdetään hakemaan ja sieltähän se myös löytyi, Saarenkangas hymyilee.

Suomenajokoirien SM-kisa eli Kilpa 2023 vietiin läpi haastavissa olosuhteissa. Ensimmäisen kilpailupäivän vesisade ja toisen päivän räntäkeli eivät päästäneet koiria helpolla.

– Tänä vuonna menestykseen vaadittiin hyvää ajotaitoa ja löytökykyä. Ihmisaistein arvioituna ajo-olosuhteet olivat erinomaiset, mutta koirat osoittivat tämän luulon vääräksi. Kun tällä tasolla kahden päivän aikana kolmestatoista koirasta vain kaksi, eli Puskajussin Arsa ja Arialin Ajatus, onnistuvat ajamaan jänistä täyden 120 minuutin erän, kertoo se vaikeista olosuhteista, Kilvan ylituomari Keijo Hautakangas toteaa.

Kilvan voittoon tarvittiin kahden päivän yhteistuloksena 161,67 pistettä. Toiseksi tullut Pitkämetsän Mira ajoi jäniksiä 143,79 pisteen edestä ja Mauri Koskelan omistama Vekelän Jaromir sijoittui 131 pisteen tuloksella kolmanneksi.

Kilvassa koirien järjestyksen ratkaisee kahden päivän yhteistulos. Lauantain ja sunnuntain tulokset löytyvät täältä: https://koiratietokanta.fi/ajokoetulokset/Kilpa.php

Kommentoi:

Koiramme