Koiramme-lehti on Suomen vanhimpia yhtäjaksoisesti ilmestyneitä aikakauslehtiä. Tällä hetkellä Koiramme on myös Suomen suurimpia aikakauslehtiä. Se on Suomen luetuin harrastelehti noin 300 000 lukijalla ja yli 140 000 tilaajalla. Kaikkien aikakauslehtien lukijamäärävertailussa Koiramme on ollut viime vuodet sijoilla 10–15.

Suomen Kennelliitto perustettiin Finska Kennelklubben -nimisenä vuonna 1889. Seitsemän vuotta myöhemmin, 1896 alkoi ilmestyä liiton julkaisu. Se oli aluksi ruotsinkielinen, nimeltään Finska Kennelklubbens Tidskrift ja ilmestyi neljä kertaa vuodessa. Muutaman vuoden kuluttua lehti muuttui kaksikieliseksi siten, että joka toinen numero oli ruotsin- ja joka toinen suomenkielinen nimellä Kennelklubin Aikakauskirja.

Noin 30 vuotta mentiin näin. Suomenkieliset koiraharrastajat perustivat vuonna 1935 Kennelklubbenin rinnalle Suomen Kennel-Liiton. Molemmilla liitoilla oli oma julkaisunsa ja Kennel-Liiton lehti sai 1950-luvulla nimen Koiramme. Kun kaksi liittoa yhdistyivät vuonna 1962, jäsenlehti sai nykyisen nimensä Koiramme-Våra Hundar.

Vuodesta 1896 aina 1960-luvun lopulle asti koiralehtiä toimitettiin vapaaehtoisvoimin. Yrjö Ylänne esimerkiksi toimitti Aikakauskirjan suomenkielistä versiota vuosikymmenten ajan ja juuri Ylänteen ”kapinakirjoitus” lehdessä käynnisti suomenkielisen Kennel-Liiton perustamisen 1930-luvun alussa. Toiminnanjohtajat Veli Mikkonen ja Pekka Ketonen toimivat molemmat kymmenien vuosien ajan lehden päätoimittajina oman toimensa ohella.

Tuomas Vento oli Koiramme-lehden toimituspäällikkö 1970-luvun alusta vuoteen 1987. Lehden levikki nousi Vennon aikana muutamasta tuhannesta 50 000:een. Tapio Eerola tuli toimituspäälliköksi 1987 ja päätoimittaja hän on ollut vuodesta 1993.

Koiramme ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa ja vuosikerran sivumäärä ol yli 1500. Koiramme-lehden tilaaminen ei edellytä jäsenyyttä Kennelliitossa, mutta suurin osa tilaajista on myös jäseniä eli lehti on Kennelliiton jäsenetu. Jäseneksi voi liittyä Kennelliton verkkosivuilla.

Lehteä julkaistaan kolmena eri versiona. PerusKoiramme ja MetsästysKoiramme ovat muuten samanlaisia, mutta 16 sivua peruslehdestä vaihdetaan metsästyskoiraversiossa metsästyskoira-aiheisiin. Kennelliiton jäsen voi valita kumman hän haluaa, peruslehden vai metsästyskoiraversion. On myös mahdollista tilata pientä lisähintaa vastaan lehti, jossa ovat molempien versioiden kaikki sivut.

PerusKoiramme-version levikki on vuoden 2017 alussa noin 110 000, MetsästysKoiramme-version 23 000 ja kaikki sivut sisältävän version 8000.

Koiramme