Otsosta ja Ahtista vuoden toimistokoirat

Suomenlapinkoirat Otso ja Ahti ovat saaneet kunnian olla ensimmäiset Vuoden toimistokoirat. Kaksikko on omistajansa Iiris Laurikaisen mukana tämän työpaikalla Helsingin rautatieasemalla Rauta-Kukka-kukkakaupassa.

Laurikainen sai idean kukkakauppakoirista lapsuudestaan. – Näin jo lapsena äitini kukkakaupassa, kuinka paljon iloa koira voi luoda ympärilleen kaupassa.

Rauta-Kukan työntekijöiden kesken oli heti selvää, että koirat ovat tervetulleita kauppaan. Otso ja Ahti ovat mukana iltavuoroissa, sillä päivävuorot ovat liian kiireisiä. – On tärkeää, että koirat osaavat ottaa asiakkaat vastaan rauhallisesti ja ystävällisesti ja kestävät melua. Ihmeellisellä tavalla ne ovat oppineet, että työpaikalla käyttäydytään arvokkaasti ja rauhallisesti, ja vapaa-ajalla sitten painitaan ja riekutaan, Laurikainen jatkaa.

Rauta-Kukan asiakkaat ovat ottaneet koirat poikkeuksetta hyvin vastaan. Koirapelkoiset asiakkaat on otettu huomioon niin, että koirat tervehtivät asiakkaita tiskin takaa. Asiakas valitsee, haluaako hän ottaa koiraan kontaktia. – Monelle koiran kohtaaminen on rauhoittava ja iloa tuottava hetki arjen keskellä. Asiakkaat tulevat varta vasten kysymään Otsoa ja Ahtia, Iiris Laurikainen kertoo.

Vuoden toimistokoira -kilpailun järjesti eläintenruokavalmistaja Edgard & Cooper. Tavoitteena oli nostaa esiin toimistokoirien positiivisia vaikutuksia ja kannustaa yrityksiä avaamaan toimistonsa lemmikeille. Otson ja Ahtin valintaan vaikutti varinkin tiimityö koirien ja työntekijöiden kesken.

– Meille välittyi se, että koirista on iso apu kukkakaupassa, ja ne varmistavat, että jokainen asiakas viihtyy, kiteyttää Edgard & Cooperin Suomen brändijohtaja Maaike Pieters.

Toimistokoira-kilpailuun osallistui 26 yritystä erilaisilta toimialoilta.

Kommentoi:

Koiramme