Frankin ja muiden Sankarikoirien uroteot eivät unohdu

Yhdeksän Sankarikoiraa saapui omistajineen Koiramessuille sunnuntaina Kennelliiton palkittavaksi. Juhlavaa tilaisuutta seurasi täysi katsomo, ja koirien uroteot liikuttivat yleisön suuriin aplodeihin. Tänä vuonna Sankarikoiran arvonimen sai 13 koiraa ja 23 koiraa sai kunniamaininnan. 

Yksi palkituista oli irlanninsusikoira Frank, jonka omistaja Monica Kihl ei voi lakata hämmästelemästä ja kiittämästä Frankin päättäväisyyttä keskellä yötä tulipalon syttyessä viime vuonna. Frankin ansiosta perhe pelastui vahingoittumatta ulos kerrostaloasunnostaan.

Frank alkoi pitää meteliä jo ennen kuin palohälytin piippasi. – En ole edes uskaltanut ajatella, miten olisi käynyt, ellei Frank olisi saanut minua ylös. Koirien vaistot ja hajuaisti ovat käsittämättömät, Monica kertasi kahvitilaisuudessa palkintojenjaon jälkeen.

Tulipalosta varottaminen oli usean muunkin Sankarikoiran urotekona. Ansiokkaat koirat ovat myös muun muassa pelastaneet sairaskohtauksen saaneita tai loukkaantuneita kylminä pakkasöinä.

Lauantaina Koiramessuilla palkittiin Vuoden Virkakoirat ja hyötykoirat ovat olleet muutenkin paljon esillä tämänkertaisessa koiraväen suurtapahtumassa.

Kennelliiton ja Agria Eläinvakuutuksen tunnustuspalkinto jaettiin Ehjä ry:n Ressu-toiminnalle ja Hypokoirat ry:lle.

Kommentoi:

Koiramme