Sankarikoirat hälyttivät apua

Tänä vuonna palkittavat Sankarikoirat edustavat niin maailman suurikokoisinta kuin maailman pienikokoisintakin koirarotua. Irlanninsusikoira Frank ja chihuahua Sulo ovat kaksi 13 uudesta Sankarikoirasta, jotka Kennelliitto palkitsee Koiramessuilla joulukuussa Helsingin Messukeskuksessa. Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Lisäksi 23 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä.

Eniten Sankarikoiran arvoja on tänä vuonna myönnetty koirille, jotka hälyttivät alkavasta tai jo syttyneestä tulipalosta. Koirat myös löysivät eksyneitä tai apua tarvitsevia sekä reagoivat sairaskohtauksiin. Sankarikoira® on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki. Arvonimi otettiin käyttöön ensimmäisen kerran vuonna 1997.

Kennelliiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen kertoo, että Sankarikoiria palkitsemalla liitto haluaa muistuttaa, että kaikki koirat voivat olla sankareita, vaikkeivat ne olisikaan koulutettuja hyötykoiria. – Hyväluonteinen, hyvin sosiaalistettu koira on ihmisen paras ystävä rodusta riippumatta. Ensi vuonna Kennelliiton toiminnassa painotetaan koiran hyvän luonteen ja käyttäytymisen edistämistä.

Sankarikoiran arvon saavat tänä vuonna saksanpaimenkoira Foxy, irlanninsusikoira Frank, saksanpaimenkoira Hermanni, novascotiannoutaja Juksu, monirotuinen Juti, labradorinnoutaja Kerttu, labradorinnoutaja Lalli, monirotuinen Lego, kääpiösnautseri Maya, novascotiannoutaja Nelli, chihuahua Sulo, länsigöötanmaanpystykorva Toivo ja sileäkarvainen kettuterrieri Vili.

Kunniamaininnalla palkitaan australiankelpie Ahmi, cockerspanieli Alfa, portugalinvesikoira Arvi, bordercollie Chabby, pitkäkarvainen collie Cindy, labradorinnoutaja Dumbo, cairnterrieri Jedi, labradorinnoutaja Kira, mudi Mocca, dogo canario Nana, englanninspringerspanieli Nasty, welsh corgi cardigan Nemo, ranskanbulldoggi Niilo, saksanpaimenkoira Norri, itäsiperianlaika Pörrö, saksanpaimenkoira Ronja, karjalankarhukoira Roti, monirotuinen Ruu, samojedinkoira Usva, pohjanpystykorva Vicky, monirotuinen Wilma ja rottweiler Yambo sekä labradorinnoutaja Åke.

Kaikkien Sankarikoirien esittelyt ja uroteot voi lukea Kennelliiton verkkosivuilta. 

Kommentoi:

Koiramme