Nyppivä trimmeri syntyi suomalaisvoimin

Vantaalla toimiva Karhia Innovations oy on kehittänyt ja patentoinut maailman ensimmäisen nyppivän trimmerin karkeakarvaisten koirien turkin hoitamista varten. KarhiaPro:lle on myönnetty patentti Suomessa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Tuotteella on käyttäjiä jo ainakin 26 maassa ympäri maailman. – Trimmereitä on toimitettu ympäri Eurooppaa ja aina Australiaan sekä Kolumbiaan saakka, kertoo yhtiön toinen perusta ja toimitusjohtaja Sami Ristaniemi.

Laite tuotiin markkinoille joulukuussa 2017. Käyttökelpoista tuotetta suunniteltiin ja kehitettiin viitisen vuotta. – Käsinnypintä on erittäin hidasta ja raskasta sormille. Tiettyjen koirien käsinnypintä voi kestää ammattilaiseltakin useamman tunnin ja maksaa asiakkaalle helposti toista sataa euroa, kertoo Karhian tuotepäällikkö ja koulutettu trimmaaja Silvia Walle. 

Karkeakarvainen koira pitäisi trimmata vähintään neljä kertaa vuodessa ja jopa useamminkin, jos turkin haluaa pitää koko ajan siistinä. Wallen arvion mukaan useat koiranomistajat trimmaavat koiriaan liian harvoin, esimerkiksi vain kerran vuodessa tai jopa harvemminkin.

Kuva: Karhia Innovations

Trimmauslaitetta suunniteltiin ja testattiin viitisen vuotta ennenkuin se oli käyttövalmis. (Kuva: Karhia Innovations)

Pelkästään Euroopassa on yhtiön tietojen mukaan yli 12 miljoonaa karkeakarvaista koiraa. Yhtiö pyrkii saamaan jalansijaa myös Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan suurille markkinoille. – Grand View Research -tutkimuslaitoksen mukaan joka toisessa yhdysvaltalaistaloudessa on koira. Meksikossa ja Argentiinassa koirat ovat vieläkin yleisempiä. Maailmanlaajuisilla lemmikkitarvikemarkkinoilla arvioitiin liikkuvan 131,7 miljardia dollaria vuonna 2016 ja summan kasvavan 202,6 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä, Ristaniemi jatkaa.

Karhia Innovations oy on suomalainen startup-yritys. Kasvun vauhdittamiseksi yhtiö on käynnistänyt osakeannin sijoituspalveluyhtiö Invesdorilla. Aiemmin yhtiö on saanut rahoitusta muun muassa Business Finlandilta, Finnveralta ja yksityissijoittajilta yli puoli miljoonaa euroa.

Kommentoi:

Koiramme