Koirat pysyvät pinnalla

Koirat pärjäävät vedessä yleensä hyvin kesäisin. Hukkumisista ei juuri ole uutisia sulan veden aikaan. Sosiaalisen mediankin kautta tulee ilmi lähinnä vain jäihin pudonneiden koirien tapauksia. Myös vakuutusyhtiöiden tilastot tukevat oletusta kesäajan vähäisistä vesionnettomuuksista.

Vakuutusyhtiöillä tosin on rajallinen tieto koirista, koska niin pieni osa koirista on vakuutettu. OP median maaliskuisen tiedotteen mukaan Suomessa on yli miljoonaa lemmikkiä, koiria ja kissoja, mutta vain alle kolmasosalle on ostettu turvaa esimerkiksi sairauden tai menehtymisen varalta.

Vakuutetuilla koirilla myös talviaikaiset hukkumiset ovat harvinaisia. Pohjola Vakuutuksen korvaustilastoissa vuosilta 2015–2019 on 16 tapausta, jotka ovat ajoittuneet syys–toukokuulle ja yksi tapaus kesäkuukausilta. Agria Eläinvakuutuksen tietojen mukaan Ruotsissa taasen hukkumistapauksia on noin 50 vuosittain. Näistä yli puolet tapahtuu talvisin. Useat onnettomuuteen joutuneista koirista ovat olleet metsästyskoiria. Tiedot käyvät ilmi Vantaan Uutisten jutusta (30.7.).

Suomessa tapauksia on kirjattu viime vuosilta kaksi. – Suomessa olemme toimineet vuodesta 2016, joten tilastotietoa on ennättänyt kertyä vielä vähän, muistuttaa Agria Eläinvakuutuksen maajohtaja Anna Linder.

Koirien vedessäoloa on tietenkin hyvä seurata ja esimerkiksi pelastusliivien käyttöä suositellaan. Koiraharrastajilla on lisäksi tietoa joistakin roduista, joiden uintia on syytä valvoa varsinkin pentuina. Näihin rotuihin kuuluu muun muassa skotlanninterrieri.

Kommentoi:

Koiramme