Koiranomistaja avioituu kissanomistajaa herkemmin

Koiranomistaja menee kissanomistajaa suuremmalla todennäköisyydellä naimisiin ja omistaa todennäköisemmin oman asunnon, osoittaa Chicagon yliopiston tekemä tutkimus.

Avioituminen ja oma asunto ovat monen mielestä kaksi onnelliseen elämään vaikuttavaa tekijää. 36 prosenttia koiranomistajista kertoi olevansa onnellisia, kissanomistajien vastaava luku oli 18 prosenttia.

Chicagon yliopistossa sijaitseva sosiaalinen tutkimusorganisaatio NORC on kerännyt yhdysvaltalaisilta tutkimusta varten tietoa käytöksestä, asenteista ja ominaisuuksia vuodesta 1972 lähtien. Tutkimus ottaa huomioon kaikkea marihuanan käytön ja parisuhdestatuksen väliltä.

Otannassa on vuosittain mukana 1500–3000 aikuista ihmistä. Tämä koiran- ja kissanomistajia vertaileva tutkimus tehtiin viime vuoden huhtikuun ja marraskuun välisenä aikana.  

Tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen kerta, kun on kerrottu koiranomistamisen eduista kissanomistamiseen verrattuna. Toinen tutkimus, johon osallistui 2000 ihmistä, osoitti koiranomistajien kävelevän keskimäärin 8700 kilometriä vuosittain, mikä tarkoittaa heidän olevan paremmassa kunnossa sellaisiin henkilöihin verrattuna, joilla koiraa ei ole. Lisäksi tutkimus osoitti koiranomistajien saavan parempia tuloksia psyykkisen terveyden ja alhaisten stressitasojen osalta.

Mutta ei kissanomistajillakaan huonosti mene. Tutkimukset osoittavat, että yleisesti ottaen lemmikin omistamisella on positiivia psyykkisiä ja fyysisiä vaikutuksia. Lemmikin omistaminen voi pienentää riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin, alentaa verenpainetta ja lieventää masennukseen liittyviä oireita.

Lemmikinomistajat ovat lemmikittömiä ihmisiä tyytyväisempiä työhönsä, ja lähes 50 prosenttia on sitä mieltä, etteivät he koskaan tunne oloaan yksinäiseksi lemmikkiensä ansiosta.

Lähde: The Independent

 

 

Kommentoi:

Koiramme