Puolueet eri mieltä eläinsuojelulain jatkosta

Puolueilla on isot mielipide-erot siitä, miten alusta eläinten hyvinvointilain valmistelu eduskuntavaalien jälkeen aloitetaan. Maaseudun Tulevaisuus on selvittänyt asiaa jutussaan.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto kertoo lehdessä vihreiden pitävän eduskunnassa vahvistamatta jäänyttä eläinsuojelulakia vanhentuneena jo syntyessään. Vihreät haluavat maailman parhaan eläinsuojelulain, jossa tunnustettaisiin eläinten itseisarvo. Vihreät kieltäisivät parsinavetat ja sikojen tiineytys- ja porsitushäkit. Turkistarhauksesta pitäisi luopua ja maksaa tarhaajille täysi korvaus.

SDP:n vastauksessa on uutinenkin: SDP toteaa, että koirien pakollinen rekisteröiminen olisi ollut hyvä uudistus. Kaatuiko se siis? Missään ei ole aiemmin kerrottu, että rekisteröimisvelvoitteesta olisi luovuttu, vaikka lain hyväksyminen siirtyi. Puolueet ovat olleet koirarekisteristä yksimielisiä.

Keskusta kannattaa eläinten hyvinvointilakiesitystä sellaisenaan ja Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kommentoi myös, että eduskunnassa rauennut esitys oli hyvä. – Tässä tilanteessa yksityiskohtia tullaan kuitenkin varmasti viilaamaan, arvioi Orpo.

Perussuomalaiset ei vastannut Maaseudun Tulevaisuuden kysymyksiin.

Kommentoi:

Koiramme