Omavastuusta voi koitua isot erot koiravakuutuksissa

Seuraeläinten vakuutuksissa on isojakin eroja omavastuun laskutavoissa. Tämä käy ilmi vakuutus- ja rahoitusneuvonta Finen julkaisemasta selvityksestä, jossa olivat mukana kaikki kahdeksan kissa- ja koiravakuutuksia myyvää yhtiötä. Finen tekemän vertailun mukaan korvaukset 500 euron hoitokuluista olivat 183–440 euroa. Kuitenkin isoimmilla koiravakuuttajilla erot ovat vertailun mukaan pienet ja asettuvat 300 ja 400 euron välille. 

– Omavastuu on keskeinen ja tärkeä tekijä vakuutuksissa. Omavastuun laskutavan vaikutus maksettavaan korvaukseen ja sitä kautta koko vakuutuksen hintaan voi olla huomattava, kertoo Finen vakuutusasiantuntija Mira Aarre.

Aarren ohje vakuutusta hankkiville on muutenkin miettiä tarkasti, millaista vakuutusturvaa todennäköisesti tulee tarvitsemaan. Tuoteselostukset kannattaa lukea huolella läpi.

– Vakuutusehdoissa on rajoituksia esimerkiksi piilevien sairauksien korvaamisesta. Korvauksen ulkopuolelle jää yleensä myös ennaltaehkäisevä hoito, kuten rokotukset. Etenkin keisarinleikkausten korvattavuus vaihtelee yhtiöittäin, Aarre jatkaa.

Fine on laatinut säännöllisesti vertailuja ja yhteenvetoja seuraeläinvakuutuksista. Edelliset raportit julkaistiin kolmisen vuotta sitten. Tällä kertaa raportti sisältää vertailut kissa- ja koiravakuutusten myöntämiseen, vakuutusturvan laajuuteen ja keskeiseen sisältöön liittyvistä asioista. Mukana on myös tietoa siitä, miten koti- ja vastuuvakuutukset korvaavat kissan ja koiran aiheuttamia vahinkoja.

Laajoista kotivakuutuksista korvataan omalle omaisuudelle aiheutuneita vahinkoja, jotka aiheutuvat äkillisestä ja ennalta-arvaamattomasta tapahtumasta. –  Silloin, kun vahinko on syntynyt kissan ja koiran luonnollisen käyttäytymisen seurauksena, sitä ei siis korvata, Aarre sanoo.

Eläimen vastuuvakuutus korvaa kotivakuutuksen vastuuvakuutusta kattavammin kissan ja koiran muille kuin perheenjäsenille aiheuttamia henkilö- ja esinevahinkoja. Se ei kuitenkaan sisälly seuraeläinvakuutukseen automaattisesti, vaan sen voi ottaa lisäturvana lisämaksusta.

https://www.fine.fi/media/julkaisut-2018/kissan-ja-koiran-vakuuttaminen-2018.pdf

 

Kommentoi:

Koiramme