Nastolaan uusi koirapuisto

Nastola liitettiin Lahden kaupunkiin vuodenvaihteessa. Nastolalaiset koiraharrastajat ovat jo kauan toivoneet omaa koirapuistoa, ja kuntaliitoksen myötä Lahden kaupunki otti asiakseen sellaisen rakentamisen.

Avajaiset olivat 21.9. Paikalle saapui runsaasti lähialueen koiranomistajia lemmikkeineen testaamaan uutta ulkoilutuspaikkaa. Aitaus on kaksiosainen, isompi, korkealla aidalla varustettu on tarkoitettu isoille koirille, pienille riittää matalampi aita. Kumpaankin pääsee saman ”eteisen” kautta. Eteinen on siksi tarpeen, ettei porttia aukaistessa joku koira vilahda vahingossa ulos. Aitauksissa on kakkapussiautomaatit ja vieressä on jäteastia, sekä myös valaisinpylväät, joten iltojen pimetessäkin koirat voivat tulla ulkoilemaan.

Salpausselän kennelpiiri tekee kaupungin kanssa yhteistyötä koira-aitausten kunnon tarkkailussa ja ylläpitämisessä. Nimettyjen jäsenyhdistysten edustajat käyvät viikoittain katsomassa kukin ”oman” koirapuistonsa ja jos puutteita tai epäkohtia havaitaan, niistä raportoidaan kaupungille. Vuosittain kennelpiirin edustajat käyvät kaupungin kunnallistekniikan ammattilaisten kanssa katsastamassa kaikki koira-aitaukset, ja samalla keskustellaan mahdollisten uusien koirapuistojen perustamisesta. Yhteistyö on sujunut hyvin, ja myös koira-aitausten käyttäjät ovat oppineet kiitettävästi pitämään paikat siisteinä.

Edellinen Lahden uusi koirapuisto avattiin viime syksynä Radiomäelle, lähes kaupungin tunnusten, radiomastojen juurelle. Sen avajaisiin, kuten myös nyt uuden Nastolan koirapuiston avajaisiin Lemmikkikellari Riemu oli lahjoittanut tuotepaketit nelijalkaisille kävijöille.

Kuvat: Paula Heikkinen-Lehkonen

Koirapuiston "eteinen" lisää turvallisuutta. (Kuvat: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kommentoi:

Koiramme