Koiranruokaa ja tarvikkeita merkittävästi halvemmalla

Verkkokauppa.comin tulo koiranruokien ja -tarvikkeiden markkinoille saattaa laskea hintoja pysyvästi. Verkkokauppa.com aloitti muonien ja tarvikkeiden myynnin syyskuun toisella viikolla, 11.9.

Monet koiranomistajat ovat pitkään olleet sitä mieltä, että koiranruoka ja -tarvikkeet ovat Suomessa melko kalliita. Samaa mieltä on Verkkokauppa.comin toimitusjohtaja Samuli Seppälä. Hänen mukaansa lemmikkitarvikekaupan katteet ovat korkeat. Seppälä lupailee keskimäärin 25 prosentin halpuutusta hintoihin.

Pohjoismaiden suurimman, suomalaislähtöisen Musti ja Mirri-ketjun toimitusjohtaja Mika Sutinen uskoo ketjunsa pärjäävän kilpailussa Verkkokauppa.comin kanssa. Sen sijaan pienille, yksityisille kivijalkamyymälöille saattaa koitua muuttuneesta kilpailutilanteesta hankaluuksia.

Valtaosa Mustin ja Mirrin tuotteista on Sutisen mukaan ketjun omia brändejä, joita Verkkokauppa.com ei myy.

Verkkokauppa.com tarjoaa esimerkiksi suosittua Hau Hau Champion kuivamuonaa alle 20 eurolla 17 kilon säkissä. Sama tuote maksaa yleisesti 25–30 euroa. Royal Canin Adult maxi -kuivamuonan hinta Verkkokauppa.comissa oli myynnin avausviikolla 40 euroa/15 kiloa. Sama säkki maksaa yleisesti 60, jopa yli 70 euroa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Kommentoi:

Koiramme