Tshekit ostivat Dagsmarkin

Muutamassa vuodessa on startannut useita kotimaisia koiranruokamerkkejä ja -tehtaita. Nyt on alkanut alan keskittyminen. Vafo Group osti Dagsmarkin.

Vafo Group on tshekkiläinen lemmikkieläinten ruokaa valmistava perheyritys. Se omistaa suomalaisen Prima Pet Premiumin, jonka tunnetuin tuotemerkki on Hau Hau Champion. Vafolla on vuosi sitten valmistunut kuivamuonatehdas Nokialla. Dagsmarkista tulee Prima Pet Premiumin ja Vafo Finlandin sisaryhtiö.

Vafo Groupin koiranruoan tuotemerkkejä ovat Hau Hau Championin lisäksi muun muassa Brit, PrimaDog ja Carnilove. Vafolla on Euroopassa kahdeksan tehdasta ja yrityksen liikevaihto on lähes 500 miljoonaa euroa.

Prima Pet Premiumin liikevaihto on 50 miljoonaa. Vafo osti vuonna 1999 perustetun yrityksen kolme vuotta sitten. Hau Hau Champion-tuotemerkin perusti alun perin Saarioinen jo 1950-luvulla.

Dagsmark oli pitkän tauon jälkeen ensimmäinen suomalainen koiran kuivamuonan valmistaja, kun yritys aloitti vuonna 2016. Sen märkäruoat valmistetaan omalla tehtaalla Loimaalla ja kuivaruoat valmistettiin jo ennen yrityskauppaa Vafon tehtaalla Nokialla. Dagsmarkin liikevaihto on 13 miljoonaa euroa.

Yrityskaupasta kertoi ensimmäisenä STT.

Kommentoi:

Koiramme