Paukkuvapaa uusivuosi veti jälleen Clarionin täyteen koiravieraita

Koirien iloista uuttavuotta vietetään jo kahdeksatta kertaa Helsinki-Vantaan lentokentän läheisyydessä Clarion-hotellissa. Talo on tälläkin kertaa täyteen buukattu, mikä on helppo huomata heti pihalla iltapäivällä. Monensortin koiria talutetaan sisälle tasaiseen tahtiin yhden, kahden jopa kolmen koiran kimpassa. Yhteensä koiraseurueille on varattu 178 huonetta ja niihin majoittuu yli 340 koiranomistajaa ja lähes 250 koiraa.

Laura Huovinen hakee huoneenavaimen kolmivuotiaan Jasmin-pomeranianin kanssa. Huovinen tuli äitinsä ja kahden koiran kanssa Clarion Hotel Aviapolikseen jo kolmatta peräkkäistä kertaa. – Alun perin äitini huomasi tämän ja innostui paikasta, koska hänen rescuekoiransa Lulu on aika herkkä äänille, Huovinen kertoo.

Kokemus oli niin hyvä, että Clarioniin päätettiin tulla uudelleen. – Esimerkiksi se, että koirat saavat tulla illalliselle ja aamiaiselle meidän kanssamme, on tosi mukavaa, kun muutenkin koirat ovat aina mukana kaikkialla. Varmasti ensi vuonnakin tulemme, Huovinen hymyilee iloisesti aulassa.

Happy dog -tapahtuma on saanut alusta saakka vuodesta 2016 suuren suosion. Vuodenvaihteen 2023–2024 huoneiden ensimmäinen varausryöppy tehtiin heti tammikuussa. Loput paikat menivät lähes kaikki kesällä.

Tapahtuman kantava idea on tarjota koiranomistajille mahdollisuus viettää uuttavuotta paikassa, jossa ei järjestetä ilotulituksia ja jonne ei juuri kuulu pauketta kauempaakaan. Lentokenttäympäristöt ovatkin erinomaisia paikkoja yöpyä kovia ääniä pelkäävien koirien kanssa. Myös muutamat muut rauhallisissa paikoissa sijaitsevat hotellit tarjoavat niin sanottua paukkuvapaata uuttavuotta eri puolilla Suomea.

Monet tulevat yhä uudelleen

Clarioniin on viime viikkoina ollut saatavilla vain joitakin peruutuspaikkoja. – Tosin aivan täpötäyteen emme ole hotellia myyneet, sillä haluamme huolehtia, että voimme palvella kaikkia asiakkaitamme ehdottoman hyvin. Varsinkin ravintolapalveluiden sujuvuus on tärkeää, kertoo hotellinjohtaja Jorma Pekkala.

Kesällä 2023 työnsä aloittanut Jorma Pekkala kertoo hämmästelleensä kanta-asiakkaiden määrää suurella ilolla. Kolme asiakasta ovat olleet paikalla jokaisena kertana, viisi seitsemän kertaa ja viidestä kuuteen kertaan osallistuneita on 19.

Takuurauhallisen yöpymisen ohella koiraseurueita hemmotellaan muutenkin. Koirille tuodaan huoneisiin lahjakassit, ne saavat tulla ravintolaan, jossa niille on tarjolla omia herkkuja ja taluttajat ja mukanakulkijat saavat nauttia juhlaillallisesta. Muutakin ohjelmaa on. Tällä kertaa esimerkiksi koiratanssia ja koira-aiheisia stand-up-esityksiä.

Palautteesta hotellinjohtajalla on vain hyvää kerrottavaa: 90 prosenttia palautteesta olevan kiittävää ja kehuvaa. – Kyllä tämä on selvästi tarpeellinen ja pidetty tapahtuma, jonne hyvin monet haluavat tulla yhä uudestaan. Ja voin luvata, että ainakin niin kauan kuin minä toimin täällä hotellinjohtajana, Happy dog -tapahtuma järjestetään joka vuosi.

Pekkala aikoo myös olla itse paikalla koko uudenvuoden. – Tämä on aivan erityinen tapahtuma meillä koko vuoden tarjonnassamme. Haluan ehdottomasti olla mukana näin ensimmäisenä työvuotenani.

Kuva: Birgit Halkio

Inka ja Joona Koskinen ovat Clarionin Happy dog -tapahtuman ensikertalaisia. Mukana ovat kolmivuotias eurasier Kito ja kymmenvuotias suomenlapinkoira Manta. (Kuva: Birgit Halkio)

 

Kommentoi:

Koiramme