22 uutta Sankarikoiraa

Kennelliitto myöntää vuonna 2023 Sankarikoiran arvon 22 koiralle. Lisäksi 17 koiraa saa kunniamaininnan tekemästään urotyöstä. Sankarikoiran arvo voidaan myöntää koiralle, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Tänä vuonna sankarikoiran arvolla palkitaan labradorinnoutaja Alma, tsekinpaimenkoira Alma, rottweiler Carlos, dobermanni Jedi, shetlanninlammaskoira Lara, walesinspringerspanielit Lara ja Viivi, berninpaimenkoira Leevi, monirotuinen Lenni, monirotuinen Luna, sileäkarvainen collie Nasta, hovawart Netta, mittelspitz Pekko, kultainennoutaja Peppi, jackrussellinterrieri Ritu, saksanpaimenkoira Roope, monirotuinen Rosso, suomenpystykorva Ryyti, bretoni Selma, hollanninpaimenkoira Unto, kääpiösnautseri Vili ja rottweiler Vilma.

Kunniamaininnan saavat dreeveri Ansa, jackrussellinterrieri Barbi, suursnautseri Bruno, sileäkarvainen collie Diego, monirotuinen Eddie, monirotuinen Jeti, pitkäkarvainen collie Joosef, monirotuiset Lambi ja Strelka, lapinporokoira Lissu, monirotuinen Lola, suomenlapinkoira Pete, samojedinkoira Sisu, monirotuinen Tilda, slovakiancuvac Ukko, ranskanbulldoggi Uuno ja kääpiövillakoira Vili.

Kennelliitto on palkinnut koiria sankariteoista jo 1970-luvulta lähtien. Sankarikoira-arvonimiä myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Sankarikoira® on Kennelliiton rekisteröimä tavaramerkki. Kennelliitto myöntää Sankarikoira-arvoja koirille, jotka ovat merkittävästi vaikuttaneet siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut. Koira voi saada Kennelliiton kunniamaininnan myös muista sankariteoista.

Sankarikoirat palkitaan joulukuussa Koiramessuilla Helsingissä. Palkitsemisessa on mukana Kennelliiton yhteistyökumppani Agria Eläinvakuutus.

Tarkemmat tapahtumakertomukset koirien sankariteoista löytyvät Kennelliiton verkkosivuilta.

Kommentoi:

Koiramme