Ruokaviraston koirarekisterin avaaminen viivästyy

Ruokavirasto on tiedottanut 22. joulukuuta, että vuoden 2023 alusta käyttöönotettavaksi suunnitellun koirarekisterin avaaminen viivästyy. Tämä tarkoittaa sitä, että Ruokavirasto ei voi vielä 1.1.2023 ottaa vastaan rekisteröinti-ilmoituksia.

Vaikka rekisterin avaaminen viivästyy, koirat tulee kuitenkin tunnistusmerkitä asetuksessa annettujen määräaikojen puitteissa ja siruttajan tulee antaa kaikille 1.1.2023 alkaen siruttamilleen koirille tunnistustodistus. Tunnistustodistus annetaan Ruokaviraston verkkosivuilta löytyvällä asiakirjalla tai vapaamuotoisella asiakirjalla. Jos koira on tunnistusmerkitty jo aiemmin, ei erillistä tunnistustodistusta tarvitse hankkia.   

Maa- ja metsätalousministeriön asetuksella koirien tunnistamisesta ja rekisteröinnistä määrätään, että kaikki koirat on tunnistusmerkittävä ja ilmoitettava Ruokaviraston rekisteriin ensi vuoden loppuun mennessä.

1.1.2023 alkaen syntyneet koirat on tunnistusmerkittävä ja ilmoitettava viimeistään kolmen kuukauden iässä tai aiemmin, jos ne luovutetaan uudelle haltijalle ennen kolmen kuukauden ikää.

Lisätietoa saa Ruokaviraston verkkosivuilta, josta löytyy myös vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Lisätietoja saa myös 2.1.2023 alkaen koirarekisterin asiakaspalvelusta sähköpostitse osoitteessa koirarekisteri@ruokavirasto.fi tai puhelimitse numerosta 020 690 500.

 

Kommentoi:

Koiramme