Orimattilaan vihdoin koirapuisto

Orimattilassa avattiin kauan kaivattu koirapuisto syyskuun lopussa. Puistoa on suunniteltu jo vuodesta 2009 alkaen, mutta sopivaa sijoituspaikkaa ei vain ole löydetty. Paikka oli jo kertaalleen päätetty, mutta siitä tullut palaute sai kaupungin pohtimaan asiaa uudelleen. Päijäthämäläisessä maaseutukaupungissa on noin 16000 asukasta.

Puiston avajaisissa 28. syyskuuta puhui kaupunkikehitys- ja teknisen valiokunnan puheenjohtaja Tero Rönkkö. Paikalla oli runsaasti koiraihmisiä koirineen tutustumassa aivan keskustan läheisyydessä sijaitseviin aitauksiin. Paikalliset yrittäjät olivat lahjoittaneet tuotteitaan kävijöille, Maatila Meronen paistoi makkaroita, kaupungin Musti&Mirri jakoi purutikkuja ja Orimattilan kaupunki koiranulkoiluttajien heijastimia.

Vaikka erilaisia koiria oli paljon tutustumassa uuteen puistoon, löysivät ne nopeasti kavereita, joiden kanssa kokeilla vapaana leikkimistä ja juoksemista aitauksissa ilman mitään rähinöitä.

Koirapuisto on kaikkien taiteen sääntöjen mukaan kaksiosainen, isoille ja pienille koirille on omat puolet. Se on myös varsin suuri ja aidat ovat korkeat, niistä ei kovin helposti hypitä yli. Hiekkapohja ei kerää sateellakaan lammikoita ja aitausten sisällä on myös puita sekä istuskelupenkkejä. Sisäänkäynti on oikein suunniteltu: siinä on eteinen, joten oven avautuessa ei koira pääse helposti sujahtamaan karkuteille.  Aitausten vieressä on myös hyvin parkkeeraustilaa. Puiston osoite on Viljamaantie 15.

Verkko-Koiramme kirjoitti orimattilalaisten koirapuistohankkeesta marraskuussa 2019.

Kommentoi:

Koiramme