Continental bulldoggille FCI-status

Kansainvälinen Kennelliitto FCI on hyväksynyt väliaikaisesti continental bulldoggin. Rotumääritelmän numero on 369, ja se on hyväksytty 30. maaliskuuta. Rodun alkuperämaa on Sveitsi ja rotu kuuluu FCI:n ryhmään 2, alaryhmä 2.1 molossi- ja mastiffityyppiset rodut.

Sveitsiläinen Imelda Angehrn alkoi kehittää rotua 1960-luvulla lähinnä englanninbulldoggista ja old english bulldoggista. Tavoitteena oli saada aikaan keskikokoinen molossityyppinen rotu. Rodun historiasta ja sen kehittäjästä löytyy saksankielinen artikkeli lehdestä ”Schweizer Hunde Magazin” 8/2016.

Suomalainen bulldoggimies Jari Laakso toivottaa rodun tervetulleeksi, vaikka paheksuukin aina vain uusien rotujen hyväksymistä. – Ymmärrän kyllä, että se lopulta hyväksyttiin. Niitä on jo vuosikausia esitetty näyttelyissä saksankielisissä maissa ja se on ollut rouva Angehrnin elämäntyö. Perinteinen bulldoggi on mennyt väärään suuntaan, ja sitä on vaikea saada enää takaisin terveempään ja liioittelemattomaan suuntaan, Laakso pahoittelee.

Continental bulldog on lyhytkarvainen, lähes neliömäinen, korkearaajainen, atleettinen bull-tyyppinen koira. Se on itsevarma, tarkkaavainen ja ystävällinen. Kallo on neliömäinen, samoin kuono, ryppyjä on vain vähän. Leuat ovat leveät, lievä alapurenta. Korvat ovat taittuneet tai ruusukorvat. Rintakehä on voimakas, sen tulee ulottua puoliväliin säkäkorkeudesta, selkä on lyhyt ja suora. Matalaraajaisuus on virhe. Häntä on vahva ja suora, se ulottuu kintereisiin. Kaikki mustan kirsun myötä olevat värit ovat sallittuja. Uroksen säkäkorkeus on 42–50 cm, nartun 40–48. Urokset painavat noin 30 kiloa, nartut 25. Rotumääritelmä löytyy FCI:n verkkosivuilta.

Kommentoi:

Koiramme