Tullikoirapatsas lentoasemalle

Tulli on saanut lahjoituksena pronssisen koirapatsaan, joka on tehty kunnianosoituksena tullikoirien menestyksekkäälle työlle. Patsaan esikuvana oli huumekoira Dani, joka työskenteli Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

– Koiratoimintamme on tavoitteellista ja tuloksellista. Suomen Tullilla on vankka kokemus koirien kouluttamisesta ja monipuolisesta hyödyntämisestä valvonnan apuna jo yli 50 vuoden ajalta. Otamme kiitollisina vastaan tämän kunnianosoituksen tekemällemme työlle, kiittää valvontajohtaja Kari Marjamäki.

Patsas on sijoitettu näkyvälle paikalle Helsinki-Vantaan 2A-matkatavaran luovutusaulaan. – Finavia on osoittanut tullikoirapatsaalle arvokkaan ja kansainvälisen paikan lentoasemalta. Työskentelevillä tullikoirilla on näkyvä ja ennaltaehkäisevä rooli, mutta jatkossa myös patsas muistuttaa Tullin valvontatyöstä lentomatkustajille positiivisella tavalla, sanoo tullipäällikkö Mika Pitkäniemi. 

Patsaan on suunnitellut ja rahoittanut taiteilija Maija Hyvönen Hossain, pronssivalun on tehnyt taiteilija Antti Nordin. Hyvönen Hossain kertoo, että pronssinen patsas on ison taiteilijajoukon yhteistyön tulos. Innoituksen taideteokseen taiteilija sai Suomen tulli -televisiosarjasta, jossa tullityö ja huumekoira Dani tuli tutuksi koko kansalle.

Labradorinnoutaja Dani (2007–2020) esiintyi tv-sarjoissa Suomen Tulli ja Lentokenttä. Sillä oli rooli myös elokuvassa 8-pallo.

Kommentoi:

Koiramme