Gitta Ringwall – Elämäntyönä koirat

Suomen Koiramuseoon on avattu Gitta Ringwallista kertova laaja ja mielenkiintoinen verkkonäyttely. Gitta omisti elämänsä koirille, mutta hän oli hyvin kiinnostunut myös kaikenlaisesta urheilusta.

Birgit ”Gitta” Ringwallin (1924–2015) koiraharrastus sai alkunsa jo lapsuudenkodissa, kun äidin autokaupan kylkiäisenä perheeseen saapui neljä kettuterrierin pentua emoineen vuonna 1932. Tämä oli Gitalle alkusysäys elinikäiseen työskentelyyn koirien parissa.

Gitta Ringwall kasvatti maineikkaalla Black Spot -kennelnimellään muun muassa terrierejä ja hän teki myös pitkän uran arvostettuna ulkomuototuomarina. Tämän lisäksi Gitta muistetaan useiden rotujen maahantuojana sekä rotuyhdistysten perustajajäsenenä.

Vähemmän tunnettua lienee se, että Ringwall oli myös balettitanssija ja maajoukkuetason käsipalloilija.

Suomen Koiramuseo toimii tällä hetkellä yksinomaan verkossa. Museo kerää ja esittelee suomalaiseen koiraharrastukseen ja kotimaisiin koirarotuihin liittyviä kuvia ja aineistoa 1800-luvun lopulta lähtien. Tämä digitaalinen kokoelma on ainutlaatuinen koko maailman mittakaavassa. Museo perustuu Suomen Kennelliiton yli 125 vuotta jatkuneeseen työhön suomalaisen koiraharrastuksen hyväksi.

Koiramuseon Gitta Ringwall-osioon voi tutustua verkkonäyttelyn sivustolta.

Kommentoi:

Koiramme