Kennelliiton Syysvaltuusto

Kennelliiton syysvaltuustoviikonloppu järjestetään Espoossa 25.–26. marraskuuta. Valtuustoseminaari pidetään lauantaina ja varsinainen syyskokous sunnuntaina.

Kennelliiton valtuuston syyskokouksessa 26.11. valitaan kolme jäsentä Kennelliiton hallitukseen erovuoroisten jäsenten tilalle. Erovuorossa ovat Jussi Liimatainen, Risto Ylitalo ja kolmas paikka vapautui Vesa Lehtosen siirryttyä Kennelliiton hallintosihteeriksi.

Valtuusto valitsee tänä vuonna syyskokouksessa myös puheenjohtajan ja kuusi jäsentä Kennelliiton eettiseen lautakuntaan toimikaudelle 2024–2026. Eettinen lautakunta käsittelee hallituksen sille ilmoittamat sääntöjen ja ohjeiden rikkomiset. Lautakunnan työn tarkoitus on ensisijaisesti ohjata koiranomistajia eettiseen koiranpitoon sekä noudattamaan Kennelliiton sääntöjä. Eläinsuojeluasioissa lautakunta voi antaa merkittäviä seuraamuksia. Lautakunnan puheenjohtajalla ja vähintään yhdellä lautakunnan jäsenellä tulee olla ylempi oikeustieteellinen tutkinto.

Kennelliiton valtuusto on yleiskokouksen valitsema toimielin, joka päättää Kennelliiton sääntöjen määräämistä ja periaatteellisista asioista. Valtuusto kokoontuu vuosittain kahdesti kokouksiin, joissa käsitellään Kennelliiton hallituksen valtuustolle esittämät asiat, jäsenyhdistysten ja jäsenten aloitteet. Tänä vuonna valtuusto valitsee syyskokouksessa uusia jäseniä Kennelliiton hallitukseen sekä eettiseen lautakuntaan. Sekä hallitukseen että eettiseen lautakuntaan ehdolla olevia haastatellaan lauantain vaalipaneelissa.

Lauantain valtuustoseminaarin paneelikeskustelu striimataan Kennelliiton jäsenille

Kennelliiton jäsenten on mahdollista seurata lauantaina järjestettävää paneelikeskustelua live-lähetyksenä. Paneelikeskustelussa Kennelliiton hallituksen jäsen Molli Nyman haastattelee Kennelliiton hallitukseen ja eettiseen lautakuntaan ehdolle asettuneita. Live-lähetyksestä tulee lisää tietoa lähempänä tapahtumaa.

Kommentoi:

Koiramme