Tiesuola voi olla vaarallista koirille

Tiesuola ärsyttää ihoa ja aiheuttaa polkuanturoiden kuivumista, halkeilua ja jopa palovammoja. Suola voi halkeilleessa polkuanturassa kirvellä ikävästi. Jos koira yllättäen alkaa ontua kävelyllä, saattaa syynä olla tiesuola.

Talvella on hyvä kiinnittää huomiota koiran tassuihin. Polkuanturat on syytä tarkastaa säännöllisesti ja pitää karvat lyhyenä anturoiden välistä. Tällä tavalla tassut kuivuvat nopeammin, eikä anturoiden väliin kerry lumipaakkuja. Myös kynnet on syytä leikata säännöllisesti, jotta tassun asento pysyy luonnollisena ja koira kuormittaa tassujaan oikein.

Koiran kovin kuivia polkuanturoita on hyvä voidella myrkyttömällä, hyvin kosteuttavalla salvalla/voiteella. Voidetta on hyvä laittaa tassuihin hyvissä ajoin ennen ulkoilua sekä huolehtia ettei koira pääse nuolemaan sitä pois.

Mikäli joutuu ulkoiluttamaan koiraa suolatuilla teillä, on hyvä huuhdella koiran tassut kävelyn jälkeen, jottei tiesuola kuivata polkuanturoita. Mikäli koira nuolee tassuistaan tai turkistaan tiesuolaa, voi se saada myrkyllisiä kemikaaleja. Tiesuolamyrkytyksen oireita voivat olla oksentelu, syljeneritys, ripuli, masentunut yleistila sekä kouristukset, jopa kooma.

 

Kommentoi:

Koiramme