Pitbull tappoi toyvillakoiran Helsingissä

Vapaana liikkunut pitbull hyökkäsi varoittamatta pienen villakoiran kimppuun ja raateli sen hengiltä omistajan silmien edessä Helsingin Hernesaaressa. Espoolainen Viivi Holopainen oli menossa lounaalle vanhempiensa kanssa. Mukana ollut Holopaisen 13-vuotias toyvillakoira Hilppa istahti maahan, ja samalla hetkellä pitbull syöksyi sen niskaan ja alkoi retuuttaa pikkukoiraa. Retuutus kesti useita minuutteja.

– Kaikki tapahtui nopeasti ja tilanne oli hyvin sekava, Holopainen kertoi Iltalehdelle. – Kukaan ei varmasti provosoinut koiraa, se vain ilmestyi ja hyökkäsi. Lopulta pitbullin omistajakin saapui paikalle. Holopaisen mukaan tämä oli vähätellyt hyökkäyksen kohteeksi joutuneen koiran vammoja, sillä koira oli yhä elossa siinä vaiheessa kun pitbull oli irrottanut otteensa.

– Hilppa makasi puoli tuntia elossa halvaantuneena, ja minä huusin kurkku suorana, Holopainen kertasi tapahtumia Iltalehdelle.

Muut paikallaolijat olivat kertoneet, että sama pitbull liikuskelee vapaana Hernesaaressa lähes päivittäin.

Poliisi on kirjannut tapauksesta rikosilmoituksen nimikkeellä järjestysrikkomus.

– Tässä on sana sanaa vastaan, pitbullin omistaja ei edes nähnyt tilannetta, ja muitakaan todistajia ei enää jäänyt paikalle. Tilanne oli hyvin pelottava. Entä jos 6-vuotias lapseni olisi ollut taluttamassa Hilppaa?

Holopainen hämmästelee ihmisten leväperäistä suhtautumista koirien kytkettynä pitämiseen: – Mikä ihme siinä on, että koiria ei voi pitää kiinni? Itse en luota edes omin maailman kilteimpiin villakoiriini, enkä jätä niitä esimerkiksi vartioimatta lasten kanssa.

Asiasta kertoi Iltalehti.

 

Kommentoi:

Koiramme