Kohderyhmänä puolitoista miljoonaa koiranomistajaa

Koiramme-verkkolehti on uutuus. Suomessa on 1,5 miljoonaa koiranomistajaa. Tavoittelemme yhteyttä mahdollisimman moneen heistä.

Koiramme-lehdellä on pitkät perinteet. Ne ulottuvat 1800-luvulle saakka. Nimi Koiramme otettiin käyttöön 1950-luvulla. Vuodesta 1963 on ilmestynyt kymmenen painettua numeroa vuodessa, 54 vuodessa vuosikerran sivumäärä on kasvanut 230:stä 1550:een.

Vuosituhannen vaihteessa alkoivat ilmestyä MetsästysKoiramme-vaihtosivut. Viimeisin uudistus on tämä Koiramme verkkolehti, joka ei ole painetun lehden verkkoversio, vaan koira-alan luotettava uutismedia.

Koirien määrä Suomessa kasvaa nopeasti. Vuosituhannen vaihteessa koiria oli puoli miljoonaa. Tilastokeskus on laskenut, että tällä hetkellä koiria on 800 000. Miljoonan koiran raja menee nykyisellä kasvuvauhdilla rikki viimeistään kymmenen vuoden kuluttua.

Maailma on melkoisen myllerryksen ja epävarmuuden tilassa. Ihmisten arki seurailee maailman muutoksia. Uhkia on paljon. Suomalaiskansallisen melankolisesti voi kysyä: kuka tätä kaikkea jaksaisi ilman koiraa? Kysymyksen voi kääntää myös iloisempaan perusvireeseen päin: Me kaikki joilla on koira, jaksamme paremmin.  

Ruotsin Kennelliiton Hundsport-lehdessä julkaistiin alkuvuodesta katsaus Pohjoismaiden koiriin ja koiranomistajiin. Jutussa annettiin reilu tunnustus Suomelle Pohjolan suurimpana koiramaana. Suomalainen media puolestaan mielellään piehtaroi suomalaisten elämän ankeudessa, negatiivisissa tulevaisuuden näköaloissa ja talouden uhkakuvissa. Kenties media onkin oikeassa – ja suomalaiset rokottavat itsensä kaikkea surkeutta vastaan hankkimalla yhä enemmän koiria – paljon enemmän kuin ruotsalaiset, joilla porskuttaa muutoinkin lujaa.

Tiede puhuu puolestamme. Harva se päivä julkaistaan jossain päin maailmaa tutkimustulos koiran hyödyllisyydestä ihmisen psyykkiselle ja fyysiselle terveydelle. Olen varma, että pian meillä on miljoona koiraa.

Koirien ja koiranomistajien määrän kasvu on haaste Suomen Kennelliitolle. Arviolta puolentoista miljoonan suomalaisen kotona asuu koira. Kennelliiton jäsenlehteä lukee 300 000 koiranomistajaa. Kennelliittomme on yksi maailman suurimmista. Missään muualla maailmassa kansallisen Kennelliiton viestit eivät tavoita niin suurta osaa koiranomistajista ja koko väestöstä kuin Suomessa.

Kennelliitto haluaa kuitenkin olla ihan kaikkien koiranomistajien järjestö. Se haluaa tavoittaa mahdollisimman monta suomalaista koiranomistajaa. Siksi VerkkoKoiramme on avoin kaikille ja maksuton. Tätä kautta kutsumme kaikkia koiraihmisiä tutustumaan paikkansapitävään koiratietoon ja koira-alan vahvaan asiantuntijaorganisaatioon Kennelliittoon. Eikä se tietenkään salaisuus ole, että Kennelliitto tavoittelee myös uusia jäseniä ja mahdollisimman suurta jäsenmäärää. Tähän työhön tarvitaan erilaisia ja uusia kanavia. Rekisteröity rotukoira on varma valinta epävakaassa maailmassa.

Ihailen eläinsuojelujärjestöjen osaamista omien viestien läpiviemisessä. He saavat äänensä kuuluville, viestinsä perille ja edustajansa sinne missä päätetään. Monikaan harrastusala, järjestö tai edes iso yritys ei pysty samaan. Koira-alan edunvalvonnalla ja eläinsuojelulla on yhteinen tavoite, hyvinvoiva koira.

Kennelliiton ja Koiramme-mediabrändin tavoite on leveä: hyvinvoiva koira tyytyväisellä koiranomistajalla ja koiraharrastajalla.

Kommentoi:

Koiramme