Kotiarki rullaa ennallaan ja kikkurakitinä tyrehtyi

Vuosi sitten vain pettymättömät pessimistit olisivat uskoneet, että iso osa koiraharrastuksista jumittuu koko loppuvuodeksi ja jopa siitäkin pidemmälle. Tänä keväänä tilanne taitaa olla toisinpäin. Ainoastaan superoptimistit luottavat kesän avaavan kaikki ovet näyttelyihin sekä kisoihin ja kokeisiin entiseen malliin.

Maalis-huhtikuun vaihteessa muun muassa isot yleislajit agility ja rally-toko ovat edelleen tauolla. Myös monen muun lajin toimijat ovat vähintään odottavalla kannalla. Harvalla on kiinnostusta käyttää tunteja aikaa valmisteluihin, jos tapahtuman toteutuminen on vaakalaudalla.

Koronaviruksen nitistäminen tuntuu karkaavan sitä kauemmas, mitä enemmän taudista opitaan tietämään. Juuri kevääseen herätessä olo on kuin niskaan pyryttäisi vuosisadan kovin takatalvi.

Onneksi meillä koiranomistajilla on kotiarki ennallaan. Saamme hoitaa nelijalkaiset ystävämme kuten ennenkin. Käydä ulkonakin, tuli mitä liikkumisrajoituksia tahansa. Eikä haittaa, vaikkei ole kaksijalkaista lenkkiseuraa. Koirahan on mitä parhain kuuntelija. Ääneenhöpötystä häpeävä ohittaa ongelman sujauttamalla maskin kasvoilleen.  

Koiranomistajina kuulumme etuoikeutettujen joukkoon, johon koronan kuristava ote ei niin vain pääse vaikuttamaan. Kun suomalaiset jälleen nappasivat onnellisuustilaston ykkössijan, niin koiranomistajat olivat taatusti turkit pörheänä pitämässä mainiota sijoitusta yllä.

Lisäksi meitä on koko ajan kasvava määrä. Viime vuonna nähty pentubuumi tuskin tyrehtyy hetkessä. Jokainen voi käydä katsomassa oman tai muuten itseä kiinnostavan rodun rekisteröintitietoja Kennelliiton ylläpitämästä jalostustietojärjestelmästä. Hyvin on saatu pentuja maailmaan.

Vilkkaasta pennutuksesta seuraa paljon kasvua pyörivän lumipallon tavoin. Koirat tuovat tullessaan koteihin valtaisasti hyvää mieltä. Myös koko koira-ala yhdistyksistä yrityksiin hyötyy.

Jo nyt kauppa käy vilkkaasti. Koulutuksia on yhä enemmän tarjolla verkon kautta. Ja kun olot vapautuvat, niin ryhmissä käytävien pentukurssien ja eri lajien alkeiskurssien kysyntä voi olla suurin vuosikausiin. Vielä pitäisi vain jaksaa sinnitellä yli tautirajoitusten.

Korona-aikakautta tuskin jäämme kaipaamaan. Ei kuitenkaan niin kurjaa, ettei jotain hupiakin. Iänikuiselta tuntunut poru koirankakkanäkymistä kaduilla ja teiden varsilla katosi nimittäin kuin koronan iskusta viime keväänä eikä mielipiteenvaihtoa ole ainakaan alkukeväästä näkynyt.  

Sen sijaan tienvarsien värikkäät maskinäkymät on huomattu ja moitevyöryt saatu liikkeelle. Aineistoa onkin paljon ja lisää lentää päivät pitkät parkkipaikoille, kauppojen edustoille ja täpötäysien roskisten ympärille. Koiraväki ei tietenkään tällaista kauniina katso mutta tuskin kaipaa paluuta vanhaankaan aiheeseen. 

 

Kommentoi:

Koiramme