Suomalaiskoiralle ryhmävoitto perjantaina Maailmannäyttelyssä

Käynnissä olevassa Maailman Voittaja-näyttelyssä kasiryhmän voittoon nousi Sanna Vartiaisen kasvattama amerikancockerspanieli Very Vigie Oh My Gosh, jonka omistaa Maarit Jäntti.

Kroatian Zagrebissa käynnissä olevaan Maailman Voittaja-näyttelyyn on ilmoitettu 14850 koiraa. Yhtäaikaisesti järjestetään myös Kroatian Voittaja-näyttely, jossa on reilut 6200 koiraa. Myös useita rotujen erikoisnäyttelyitä on tarjolla viikonvaihteen aikana.

Keskiviikkona aloitettiin jo reilun 3700 koiran kansainvälisellä Spring Show’lla. Suomalaismenestystä tuli mukavasti: skotlanninterrieri Sirkiss Storyville oli BIS-2 veteraani häviten toiselle suomalaiselle, nimittäin havannankoira Jatakabi’s Shake It oli BIS-veteraani. Skyenterrieri Finnsky Flash oli BIS-3-juniori, kasiryhmän voitti amerikancockerspanieli Flying High Smeline ja vielä ysiryhmässä kolmanneksi sijoittui lhasa also Chix Choix D Three Curves.

MV-näyttely alkoi torstaina, jolloin arvosteltiin FCI:n ryhmät 1, 7 ja 10. Perjantaina oli ryhmät 3, 6 ja 8. Suomalaismenestystä tuli myös kasiryhmän junioreissa, kun Noora Kelan omistama espanjanvesikoira Zorrazo Hit The Nail On the Head vei junioriryhmän voiton. Suomalaiskoirille on tullut kahtena ensimmäisenä päivänä jo runsaasti MV-titteleitä.

Lauantaina arvostellaan FCI-ryhmät 5 ja 9, ja viimeisenä päivänä sunnuntaina ovat vuorossa FCI 2 ja 4.

Näyttelyiden tulokset ja luettelotiedot löytyvät WDS2024-verkkosivuilta.

Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen

Espanjanvesikoira Zorrazo Hit The Nail On the Head vei kasiryhmän juniorien voiton, tuomarina toimi espanjalainen Jose Doval. (Kuva: Paula Heikkinen-Lehkonen)

Kommentoi:

Koiramme