Puolet Vaasan koirista puuttui valtion koirarekisteristä

Viime viikonlopun Vaasan näyttelystä verrattiin satoja koiria Ruokaviraston koirarekisteriin. Vain puolet tarkastetuista oli ilmoitettu valtion rekisteriin. Toimistotyönä tehty tarkastus kohdistui pentu- ja junioriluokan koiriin sekä kasvattajaluokkiin ja se on vielä kesken.

Valvonnassa verrattiin näyttelyluettelon koiria Ruokaviraston koirarekisteriin. Pentuluokan koirista puuttui viranomaisen mukaan yllättävän paljon, vaikka kasvattajan on tullut rekisteröidä koko pentue viime vuoden alusta lähtien myös valtion koirarekisteriin.

Seuraava valvonta on Tampereen näyttelyssä toukokuun alussa, sitten on vuorossa Jyväskylä. Jatkossa muissakin koiratapahtumissa kuin näyttelyissä aiotaan tarkastaa, löytyvätkö osallistujat valtion koirarekisteristä.

Rekisteristä puuttuvien koirien omistajille lähtee kehotus kirjeitse, ja asia tarkistetaan myöhemmin valvonnassa. Kunnallisen eläinlääkärin valvontamaksu on 150 euroa. Aluehallintoviraston tekemän valvonnan hinta määräytyy käytetyn ajan mukaan, avin tuntitaksa on 85 euroa.

Asiasta kirjoitti ensimmäiseksi yle.fi.

Kommentoi:

Koiramme