Norjalainen portugeesi tuplavoittajaksi Genevessä

Geneven Maailmannäyttelyn kauneimmaksi sveitsiläinen Laurent Pichard valitsi norjalaisen portugalinvesikoiran Aquafortis Robel The One. Toiseksi tuli amerikkalainen englanninsetteri Quantum Clos Erasmus Spirit World ja kolmas oli apinapinseri Kick Em Kenny v. Tani Kazari.

Ennen kauneimman koiran valintaa sveitsiläinen Barbara Müller valitsi BIS-juniorin, voiton vei liettualainen shih tzu Solaris Avis Y’Perfect Love.

Varsinaisten ryhmien voittajista kaksi oli norjalaisia, kaksi venäläisiä sekä yksi ryhmävoittaja kustakin seuraavista maista: Italiasta, Kanadasta, Kiinasta, Romaniasta, Ruotsista ja Yhdysvalloista.

MV-näyttelyyn osallistui noin 13400 koiraa, keskiviikon kansainväliseen Grand Prix-näyttelyyn yhtä vaille 5000. Yhtäaikaisesti järjestettiin kymmeniä eri rotujen erikoisnäyttelyitä, joihin osallistui reilut 2500 koiraa.

Lisäksi terrierien InTerra-näyttely keräsi reilut 730 osallistujaa. Viimemainitussa BIS-2 oli Sari Laitisen kasvattama englanninkääpiöterrieri Bonwild Black Magic Woman.

Keskiviikko

Keskiviikon Grand Prix -näyttelyn kauneimman valitsi FCI:n puheenjohtaja, unkarilainen Tamás Jakkel. Voiton vei sama portugalinvesikoira Aquafortis Robel The One, joka voitti myös sunnuntaina.

Joitain suomalaissijoituksia tuli ryhmäkilpailuissa. Veteraaneissa ryhmänsä voitti kaksi suomalaiskoiraa. Teija ja Olavi Ahposen skyenterrieri Finnsky Unforgetable oli lopulta BIS-veteraani. BIS-3-veteraani oli Taina Frimanin suomenlapinkoira Peikkovuoren Caesar, joka tuli vielä varsinaisessa ryhmässä toiseksi. Tino Jalosen valkoinenpaimenkoira Yori’s Legacy Code To Live By oli ykkösryhmän juniorien kolmas.

Suomalaisia tuomareita oli kolme. Sekä Tiina Taulos että Harri Lehkonen arvostelivat viitosryhmän rotuja ja Harri myös FCI 5-ryhmän finaaleissa, Kimmo Mustonen arvosteli terriereitä, mm. oman rotunsa borderit.

Torstai

Itse Maailmannäyttely alkoi torstaina, jolloin vuorossa olivat ryhmät 1, 4 ja 6 eli paimenkoirat, mäyräkoirat sekä ajavat koirat. Suomalaiskoiria osallistui yli 760.

MV-näyttelyssä arvosteli seitsemän suomalaistuomaria, edellä mainittujen lisäksi Paula Heikkinen-Lehkonen, Jarmo Hilpinen, Kari Järvinen ja Jussi Liimatainen. Lisäksi sunnuntain junior handler-kilpailun arvosteli amerikancockereistaan tunnettu Sanna Vartiainen.

Perjantaina Kimmo Mustonen valitsi parhaan terrierin (FCI 3) ja Jussi Liimatainen parhaan kasvattajaryhmän. Sunnuntaina Tiina Taulos sai valita parhaan omasta ryhmästään eli seura- ja kääpiökoirista (FCI 9).

Ainoan suomalaissijoituksen torstain ryhmissä sai Marika Okkosen petit basset griffon vendéen Nightdream Tico Torres, joka oli FCI 6-ryhmän veteraanien kolmas.

Perjantai

Toisena MV-päivänä olivat vuorossa terrierit, seisojat ja vesikoirat, eli FCI-ryhmät 3, 7 ja 8. Jälleen pärjäsivät suomalaisveteraanit napaten kaksi ryhmävoittoa ja yhden sijoituksen. Seisojaryhmän paras veteraani oli Janette Lehdon englanninsetteri Fairray Zanzibar.

Kasiryhmässä RYP-2-veteraani oli Sanna Tammen portugalinvesikoira Adventurer’s Dorian Gray By Alex, voiton vei Noora Haapasen espanjanvesikoira Aquacrest Magic Mike. Kaksi suomalaiskoiraa kohtasivat päivän parhaan veteraanin valinnassa venäläisen skotlanninterrierin Filisite Brash Beauty Never Lies, joka kuulutettiin voittajaksi. Sanna Vartiaisen amerikancockeri Very Vigie Veni Vigie Vici oli RYP-2-juniori kasiryhmässä.

Lauantai ja sunnuntai

Kolmas MV-päivä eli lauantai oli varattu FCI-ryhmille 2 ja 10. Silloin valittiin myös näyttelyn kaunein sveitsiläisrotu. Torstaina oli kuutosryhmästä jo valittu kaunein, se oli tshekkiläinen berninajokoira Ideal Bohemia Hill. Silloin kehässä nähtiin vain kolme yhdeksästä mahdollisesta rodusta. Lauantaina kilpailivat seitsemän kakkosryhmäläistä, joista voiton vei ruotsalainen berninpaimenkoira Chalina’s Ellington, joka voitti lopulta ajokoiraa vastaan. Suomalaisille ei herunut ryhmäsijoituksia.

Viimeisenä päivänä vuorossa oli kaksi suurta ryhmää, FCI 5 ja 9. Suomalaisille ei taaskaan tullut yhtään ryhmäsijoitusta. BIS-veteraaniin osallistui vain kunkin päivän kaunein veteraani, eli finaalissa oli neljä koiraa.  Näyttelyn BIS-veteraani oli ruotsalainen sheltti Lundecock’s Sticky Fingers, samasta kennelistä kuin FCI 1-ryhmän voittaja.

Kaikki tulokset löytyvät tulospalvelun verkkosivulta.

Seuraava Maailmannäyttely järjestetään jo kahdeksan kuukauden kuluttua, huhtikuun loppupuolella Kroatiassa. Sitten kahden vuoden päästä ollaan taas Helsingissä.

 

 

 

Kommentoi:

Koiramme