Puolalainen dandie Euroopan kaunein

Euroopan Voittajanäyttely pidettiin viikonloppuna Tanskan Herningissä. Koiria oli ilmoitettu noin 11000, joista tanskalaisia oli 2471. Ruotsalaisia oli 1634 ja norjalaisia 1485. Hyviä koiramääriä saivat liikkeelle myös lähimaat Saksa, Belgia ja Hollanti sekä Puola, Unkari, Tshekki ja Italia. Suomalaiskoiria oli 822 ja ukrainalaisiakin 165.

Samanaikaisesti pidettiin Agria Winner -näyttely, johon osallistui reilut 6800 koiraa, Suomestakin yli 700.

Best in Show-tuomarina EV-näyttelyssä oli tanskalainen Hanne Laine Jensen. Hän valitsi voittajaksi puolalaisen dandiedinmontinterrierin Kiti’s Band Road Runner Superbird, jonka omistaa Adam Ostrowski. Toiseksi tuli norjalainen welsh corgi pembroke Siggen’s Karamell. Kolmas oli italialainen karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Lux Del Palatino Chacco Blue ja neljäs oli järjestäjämaata edustanut samojedinkoira Cabaka’s Raw Power.

Ryhmäkilpailuissa tuli jonkin verran suomalaismenestystä. Yksi ryhmävoittokin tuli, kun Anki Lahtisen skotlanninhirvikoira Antonius Vertragus Rambouillet voitti vinttikoiraryhmän. Tiina Hotasen ja Minna Oksasen groenendael oli RYP-2 ja samassa ryhmässä neljänneksi tuli Jasmine Rautapuron bordercollie Yonder Oaks Rover.

Kasiryhmän kolmas oli Heidi Kankaan ja Sanna Vartiaisen amerikancockeri Very Vigie All Or Nothing. Viitosryhmän neljäs oli Päivi Silomäen ja Mauri Lielahden suomenpystykorva Pykälän Pakkasen Koda. Seisojissa meidän Näyttelykoirakisaa johtava Marjo Viinikan ja Tilda Rinteen bourbonnaisinseisoja Gizmo Mazas Brolis oli RYP-4. Miia Laurosen havannankoira Bellezza’s Blondinbella oli kääpiökoiraryhmän neljäs.

Sari Laitisen englanninkääpiöterrieri Bonwild Black Magic Woman oli terrieripäivänä BIS-juniori ja Tino Jalosen valkoinenpaimenkoira Yori’s Legacy Captain’s Fantasy BIS-4-juniori omassa roturyhmässään.

Ensimmäisenä näyttelypäivänä kasvattajaryhmät voittivat Eija Nurminen ja John Nieminen Big Paw’s kääpiösnautsereillaan. Parhaan jälkeläisluokan esitti Paula Kiviniemen kääpiöpinseri Pinserella’s Rinaldo Rosso. Auli Haapiainen-Liikasen dunkerinajokoira Sivesindhøgdas D Odin sijoittui neljänneksi veteraaneissa.

Toisena päivänä Teija ja Olavi Ahposen skyenterrieri Finnsky Unforgetable voitti veteraanit ja Tarja Hovilan Adamant’s englanninspringerit oli BIS-4 kasvattajaryhmä.

Merja ja Erno Lindahlin vanhaenglanninlammaskoira Shaggy Blue Bob’s Greta Garbo oli BIS-2-pentu kolmantena päivänä. Nina Lehtolammin sekä Ninni ja Toni Siljanderin karkeakarvainen mäyräkoira Tappijalan Miss Marple oli BIS-4-veteraani.

Neljäntenä päivänä Katja Seppäsen havannankoira Elitista Aristocrat oli BIS-4-pentu, Mikko Lindroosin ja Kari Kuosmasen tiibetinspanieli Qi Gong’s Flying Witch oli BIS-3-veteraani.

Ryhmäkilpailuiden tulokset löytyvät EDS-verkkosivuilta. Myös rotukohtaiset tulokset ovat saatavilla.

Tämän vuoden FCI:n Maailmannäyttely järjestetään Sveitsin Genevessä elokuussa.

Kommentoi:

Koiramme