Messariin!

Helsingin Messukeskuksessa tehdään kuumeisesti töitä, jotta kaikki olisi valmista perjantaiaamuna, kun ovet Koiramessuille aukeavat aamuseitsemältä. Viimeksi ”kunnolliseen” Messariin päästiin vuonna 2019, joten moni koiraihminen odottaa jo innolla tulevaa viikonloppua.

Tänä vuonna tapahtuma on kolmepäiväinen, sillä on Suomen vuoro järjestää Pohjoismaiden Voittajanäyttely. Se pidetään lauantaina, jolloin koiramäärä on suurin, 6353. Perjantaina järjestetään Helsinki Winner, johon on ilmoitettu 5040 koiraa ja sunnuntaina Voittajanäyttely, 6034 ilmoitettua koiraa. Lisäksi lauantaina ja sunnuntaina järjestetään kaikkien rotujen pentunäyttelyt, niihin 5–9 kuukauden ikäisiä pentuja on ilmoitettu noin 800 per päivä.

Kaikkien messupisteiden runkorakennelmat olivat jo keskiviikkona valmiina mattoineen ja otsalautoineen. Torstaina puolen päivän aikaan oli monella kauppiaalla jo hyllyt täytetty ja tavarat houkuttelevasti esillä.

Koiran kanssa osallistuvien kannattaa tutustua aikataulukirjeeseen huolella, siinä on paljon mm. saapumista helpottavaa tietoa. Paras neuvo lienee: varaa aikaa ja malttia. Tervetuloa Koiramessuille!

Näyttelyiden aikataulut ja kaikki oheisohjelma löytyvät Koiramessujen verkkosivuilta.

Kuva: Taina Nygård

Kehien matotukset ja rajaukset olivat torstaina aamupäivällä vasta alkutekijöissään, kuten taustalla näkyvän 7-hallin autiudesta voi päätellä, mutta kun kymmenet ja kymmenet eri koiraseurojen vapaaehtoiset saapuvat paikalle, hoituu yli sadan kehän rakentaminen nopsaan pohjakarttojen avulla. (Kuva: Taina Nygård)

Kuva: Taina Nygård

Torstaina Showlinkin palkintojenjakopisteellä täytettiin hyllyjä. Käytävän toisella puolen on myyntipiste, jossa mm. Helsinki Winnerin ruusukkeet loistavat kullansävyissä. (Kuva: Taina Nygård)

Kuva: Taina Nygård

Rotutorilla 40 eri yhdistystä esittelee omia koirarotujaan. Tänä vuonna saa yleisö äänestää suosikkiaan osastoiden joukosta. Torstaina aamupäivällä oli vasta pari yhdistystä ehtinyt rakentaa oman koppinsa, yksi niistä alakuvassa näkyvä Skotlanninhirvikoirakerho. (Kuva: Taina Nygård)

Kuva: Taina Nygård

Kommentoi:

Koiramme