Kettuterrieri Maailmannäyttelyn kaunein

Kaksi kertaa siirretty vuoden 2020 Maailmannäyttely saatiin vihdoin pidettyä Madridissa Espanjassa juhannusviikonloppuna. Koiramäärä jäi varmaankin järjestäjien odotuksia vaatimattomammaksi, sillä koiria oli MV-näyttelyssä alle 8000. Samassa yhteydessä pidettiin myös Voittaja-näyttely sekä serttinäyttelyt, mutta niidenkin koiramäärä jäi varsin pieneksi.

Eniten roturyhmistä vetivät FCI 2 (yli 1800 koiraa) ja FCI 9 (noin 1100). Neljässä ryhmässä oli vain nelisensataa ilmoitettua, ja esimerkiksi terrieriryhmässä oli vähemmän koiria kuin Suomen erikoisnäyttelyssä (TerriERI), noin 880. Edes FCI 5 ryhmä ei vetänyt kuin reilut 900 koiraa.

Muiden kuin rotukohtaisten tulosten löytäminen näyttelyn verkkosivuilta oli taas suomalaiseen tulospalveluun tottuneelle työn ja tuskan takana. Joka päivän näyttelyluettelot kuitenkin löytyvät netistä.

Best in Show-valinnan suoritti isäntämaan kaikkien rotujen tuomari Rafael Malo Alcrudo. Hänen valintansa voittajaksi osui italialaiseen koiraan, karkeakarvainen kettuterrieri Funfair Foxhouse oli BIS-1. Toiseksi tuli perulainen englanninbulldoggi Aamen Ra Dry Stick, kolmas oli unkarilainen vanhaenglanninlammaskoira Bottom Shaker The Greatest Picture ja neljäs sija meni espanjalaiselle karkeakarvaiselle kääpiömäyräkoiralle Almarxils Tuatara.

Heinä-elokuun Koiramme-lehdessä julkaistaan raportti Madridin MV-näyttelystä, jossa kerrotaan myös suomalaisten menestyksestä.

Kommentoi:

Koiramme