Näyttelyitä ja koiratapahtumia perutaan taas

Koiraharrastukset eivät vieläkään pääse alkamaan toivotulla tavalla. Alkutalvelta on peruttu useita näyttelyitä, osa on siirretty myöhempään ajankohtaan. Kurssit ja koulutukset on joko peruttu tai siirretty pidettäväksi etänä.

Turun kansainvälinen joutui perumaan yli 3000 koiran näyttelynsä viime metreillä. Lokakuulta helmikuulle siirretty Seinäjoen kv perui niin ikään koko näyttelyn. Pystykorvaväen perinteiset Jalostuspäivät näyttelyineen siirrettiin tammikuun lopusta huhtikuulle.

Moni tammi-helmikuun ryhmänäyttely on perunut suosiolla, osa niistä on siirretty. Aika näyttää, riittääkö pari kuukautta siirtoa sekään, vai tuleeko seinä koronarajoitusten muodossa vastaan joka tapauksessa.

Kennelliiton koulutusviikonloppu, KoiraExpo jouduttiin niin ikään perumaan. Tilaisuuteen on osallistunut yli 400 aktiivista koiraharrastajaa. Ensimmäisenä koronavuonna, 2020, se vielä helmikuussa järjestettiin, viime vuonna tilaisuus oli verkkotapahtuma. Mahdollisista korvaavista webinaareista tiedotetaan myöhemmin.

Moni rotujärjestö pitää sääntömääräisen vuosikokouksensa maaliskuussa. Etäyhteyksiä joudutaan todennäköisesti jo virittelemään. Näyttelytuomarien koulutuspäivät piti järjestää helmikuussa, nyt sekin tilaisuus pidetään verkossa.

Cruftsin kohtalo vielä epävarma

Englannin Kennelklubin lippulaiva, Cruftsin näyttely, ei vielä ole tiedottanut muutoksista. KC:n verkkosivuilla näyttelyn päivämääräksi on yhä ilmoitettu 10.–13. maaliskuuta, mutta Covid-varoituksin. Ruotsin ja Norjan suuret talvinäyttelyt on peruttu, niin myös Saksan. Viro ei vielä ole ilmoittanut helmikuisen kv-näyttelynsä kohtalosta.

Paljon poikkeusohjeita

Kennelliiton hallitus on valtuuttanut toimiston hyväksymään vuoden 2022 loppuun saakka mahdolliset etäkoulutustilaisuudet, vaikka ne poikkeaisivatkin Kennelliiton ohjeista ja määräyksistä. Poikkeustilanteen takia kursseja, kokeita, kilpailuja ja testejä voi anoa kesäkuun 2022 loppuun saakka lyhennetyllä kahden viikon anomisajalla.

Ulkomuototuomarit, kokeiden, kilpailujen ja testien tuomarit sekä näiden tapahtumien toimihenkilöt voivat halutessaan peruuttaa toimimisen tapahtumissa ilman seuraamuksia kesäkuun 2022 loppuun saakka. Sisänäyttelykauden (1.11.2021–30.4.2022) näyttelyitä voidaan siirtää pääsääntöisesti kuluvan kauden aikana huhtikuun loppuun saakka. Huhtikuun 2022 aikana voidaan näyttelyitä järjestää myös ulkonäyttelyinä. Lisäksi näyttelytyyppiä voidaan tarvittaessa vaihtaa kansainvälisestä näyttelystä NORD- tai kaikkien rotujen näyttelyksi.

Kokeisiin, kilpailuihin ja testeihin, joiden osallistumiseen koiralta vaaditaan näyttelytulos, voi osallistua enintään 30.6.2022 saakka poikkeuksellisesti ilman näyttelytulosta.

Kommentoi:

Koiramme