Voittajanäyttelyt käynnissä

Kahden vuoden tauon jälkeen järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Voittajanäyttelyt. Kennelliitto typisti voimakkaasti Koiramessujen ohjelmaa, jotta tapahtumassa voidaan noudattaa mahdollisimman hyvin terveysturvallisuusohjeita. Koiramessuilla on käytössä kaikki Messukeskuksen isot hallit ja yhteiset tilat. Kaikilta tapahtumaan tulijoilta tarkistetaan koronapassi ja osallistujilta edellytetään kasvomaskin käyttöä.

– Oikein sujuvasti on sisääntulo koronapassien tarkastuksineen onnistunut, kertoo Messukeskuksesta tavoitettu näyttelytoimikunnan varapuheenjohtaja Kimmo Mustonen. – Maskit on varmaankin 98-prosenttisesti käytössä. Kehien ympärillä on tilavaa, joten jos tahtoo pitää etäisyyttä, onnistuu se kyllä. Oikein leppoisa tunnelma täällä on.

– Koiramessuthan alkavat varsinaisen rakentamisen osalta jo alkuviikolla. Talkoolaisia lähes 90 kehän matotukseen ja muuhun näyttelyiden kasaamiseen ei ollut ihan yhtä helppo saada kuin aiempina vuosina. Yhteistyö on kuitenkin sujunut erinomaisesti ja huomaa selvästi, että kaikilla on suuri halu tehdä näyttelyä yhdessä, kiittelee Mustonen.

Koiramessujen pentunäyttelyt päätettiin peruuttaa, jotta kaikki hallit saatiin isojen näyttelyiden käyttöön. Näin kehien ympärille saatiin enemmän tilaa ja ihmiset asettumaan väljemmin. Myös kehien aikatauluja väljennettiin ja alkamisaikoja porrastettiin, mutta kehänumerointia ei tietenkään enää pystytty vaihtamaan.

Messarin näyttelyissä on aina esitetty todella paljon kasvattajaryhmiä. Finaaleissa niitä on ollut jopa yli 320. Koska jokaisella koiralla on oma esittäjä, olisi se tarkoittanut yli tuhatta ihmistä kerääntyneenä kokoontumiskehään, siispä kasvattajien ryhmäkilpailut päätettiin jättää tällä kertaa kokonaan pois.

Myös Vuolasvirta-palkintojen jako jätettiin pois. Vuoden Virkakoirat ohjaajineen palkitaan lauantaina kello 14 alkaen. Striimattavassa tilaisuudessa palkinnon saavat sekä vuoden 2020 että 2021 virkakoirat. Vuoden Sankarikoirat 2020 ja 2021 palkitaan sunnuntaina kello 12:30 alkaen, sekin on nähtävissä striimattuna.

Eri koirarotuja on esillä 339. Lauantaina Helsinki Winner 2021 Nord-näyttelyssä on lähes 6400 koiraa, kansainvälisessä Voittaja 2021 -näyttelyssä on sunnuntaina noin 6500 koiraa.

Tuomarimuutoksia jouduttiin tekemään tavallista enemmän, palapelin kasaaminen on ollut hyvin työlästä. Moni kehätoimitsija peruutti tulemisensa, sekä moni koiransa mukaan ilmoittanut päätti jättäytyä pois tapahtumasta. Perjantai-iltaan asti saatiin myös jännittää, saapuvatko kaikki tuomarit.

Näyttelyiden ilmoittautumisista ja tulospalvelusta vastaavasta Showlinkistä kerrottiin, että heillä messuille töihin tuleminen oli vapaaehtoista. – Meillä on 38 työntekijää, annoin heille mahdollisuuden valita. Kolme työntekijäämme jäikin mieluummin kotiin, minkä ymmärrän ihan hyvin, kertoo toimitusjohtaja Johanna Tuomi Showlinkistä.

Messuilta löytyy noin 50 koiratarvikemyyjää ja brändiä. Best in show -tuomarina toimii lauantaina Harri Lehkonen ja sunnuntaina Marja Talvitie. Finaaleita voi seurata striimattuna, katselulinkki löytyy Koiramessujen verkkosivuilta.

Kuva: Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi

Yleisön sisäänkäynnillä koronapassien tarkastaminen sujui lauantaiaamuna juohevasti. (Kuva: Jukka Pätynen / Koirakuvat.fi)

Muokattu klo 18: Sankarikoirien palkinnot jaetaan sunnuntaina.

Kommentoi:

Koiramme